keskiviikko 18. kesäkuuta 2014
Raparperipiirakka
Meidän raparperipuskat ovat alkaneet tänä keväänä puskea ihan villinä isoa vartta. Laitoin pakkaseen osan, osan kävi kaveri hakemassa ja piirakoita on tehty ahkerasti. Nyt jäljellä on enää muutama aloitteleva lehti. Tykkään kovasti raparperin mausta ja se on mainio kasvi siitäkin syystä, ettei muut puutarhan ja metsien antimet ole vielä valmiina näin aikaisin kesällä.
Tänään tein äitiltä saadulla reseptillä piirakan. Yritin keventää sitä käyttämällä steviasokeria (sokerin ja stevian yhdistelmä, toimii tosi hyvin leivonnassa), Keiju-rasvaseosta (60% rasvaa) ja grahamjauhoja vehnäjauhojen lisänä.
Ja erittäin hyvältä maistuu, vaniljakastikkeen kanssa tietty!
RAPARPERIPIIRAKKA
100g margariinia
3/4 dl steviasokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl grahamjauhoja
päälle:
3dl raparperin paloja
muruseos:
50g margariinia
vajaa 1 dl steviasokeria
2dl kaurahiutaleita
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sen jälkeen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettuna. Levitä taikina piirakkavuokaan. Kuva 1. Laita päälle raparperin palat. Nypi muroseoksen aineet kulhossa ja murustele piirakan päälle. Kuva 2. Paista 200 asteisessa uunissa, puolivälissä, 25 min. Nauti vanijakastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti