sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Peruna-porkkanarieskat

Partioleirillä sain älyttömän hyviä perunarieskoja, jotka paistoimme avotulella ritilän päällä. Ne tulivat mieleeni tänään, kun ruualta jäi tähteeksi peruna-porkkanamuusia. Reseptiin vinkkejä hain netistä ja alla olevaan yhdistelmään päädyin. Maistuipa hyviltä, ihan näin uunissakin paistettuina. Nämä nimettiin meillä lörttösiksi ja ne saivat kehuja kaikilta :) Parhaita lämpiminä.


PERUNA-PORKKANARIESKAT (8kpl)

n.4dl peruna-porkkanamuusin jämiä
1 muna
vajaa 1tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl sämpyläjauhoa
n.1dl vehnäjauhoa

Sekoita muusin jämiin muna ja suola. Lisää jauhot vähitellen, alkuvaiheessa leivinjauhe. Taikina ei saa olla kova. Taputtele jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle lättysiä. Pistele haarukalla ja työnnä uuniin (225 astetta), n. 12 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti