keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Pihakiikun uusi elämä

Vanha keinu on kuulunut pihaamme vuosikymmeniä. Se oli täällä kun muutimme taloon, ja se tulee olemaan täällä vielä kauan. Kunnostimme sen ensimmäisen kerran muuttokesänä, vuonna 2005. Hioimme ja maalasimme metallirungon ja vaihdoimme puuosat. Kymmenen vuoden aikana retrokeinu oli jälleen nähnyt elämää ja näytti aika pahalta. Hetken aikaa mietin, pitääkö ostaa uusi, mutta sitten tulin järkiini: Mistä löytäisin yhtä hyvän ja mainiosti rintamiestalon pihaan sopivan kiikun? No, en mistään! Eikun hiomaan ja tekemään keinusta uudenveroinen.

Metalliosat olivat yllättävän helppo hioa ja ne maalatiin metallimaalilla kahteen kertaan. Puuosat ovat kyllästettyä puuta. Halusimme rimoista leveämmät ja nyt keinu onkin paljon mukavampi istua ja näyttää jykevämmältä. Öljyän laudat vaaleanharmaalla, kun puu on kuivunut ja helle taas hellii meitä.

Tämän piti olla minun oma projekti, mutta kyllähän mies  joutui  pääsi tekemään suuren osan. Innostuin lopputuloksesta niin paljon, että pihassamme on toinenkin keinu kunnostuksessa. Saadaan rantaankin oma kiikku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti