torstai 9. heinäkuuta 2015

Aino-, Inger- , Ruut- ja Ebbamekko

Meillä oli tänään vihdoin mekkokuvauspäivä! Tai hetki siihen vain meni, kun mieheni napsi pihassa pionipuskien edessä kuvia. Mekot ompelin toukokuussa, kun ihana Mekkotehdas aikuisille-kirja ilmestyi. Kankaat ovat Eurokankaan palalaarilöytöjä.

Ensin ompelin Ainon. Se osoittautui murheenkryyniksi. Kankaani on ohutta puuvillaa ja vaatii vuorin. No, ompelin vuorin ja taakse piilovetoketjun. MUTTA. Vuori oli niin ällöttävän sähköistä, että se tarttui päällikankaaseen kiinni, eikä näyttänyt, eikä myöskään tuntunut, hyvältä. Mekon takapääntie kellotti rumasti ja pääntie osoittautui muutenkin liian leveäksi ja vetskari turhaksi. Vuorista jätin jäljelle vain pääntiekaitaleen. Ja avot, nyt mekko toimii erillisen alusmekon kanssa. Mikäli tekisin toisen Ainon, lisäisin pituuteen ainakin 10 senttiä. Ja jättäisin taskut pois.

Aino ilman vyötä...

... ja vyön kera.

Toisena mekkona valmistui Inger, ehdoton lempparini! Ompelu sujui kuin tanssi ja lopputulos miellyttää kovasti. Vuoria en tehnyt tähänkään vaan käytän pitsimekkoani alusmekon kanssa.
Kolmas mekkonen on Ruut. Ompelu sujui, mutta pääntien kanssa oli hahmotusongelmia. Lopulta sovelsin ohjetta ja hyvä tuli!Ompelin vielä neljännenkin mekon, Ebban. Ebban annoin ystävälleni Jaanalle. Ebba oli oikein mukava ommella!
3 kommenttia: