keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka


Meidän raparperipuskat ovat alkaneet tänä keväänä puskea ihan villinä isoa vartta. Laitoin pakkaseen osan, osan kävi kaveri hakemassa ja piirakoita on tehty ahkerasti. Nyt jäljellä on enää muutama aloitteleva lehti. Tykkään kovasti raparperin mausta ja se on mainio kasvi siitäkin syystä, ettei muut puutarhan ja metsien antimet ole vielä valmiina näin aikaisin kesällä.

Tänään tein äitiltä saadulla reseptillä piirakan. Yritin keventää sitä käyttämällä steviasokeria (sokerin ja stevian yhdistelmä, toimii tosi hyvin leivonnassa), Keiju-rasvaseosta (60% rasvaa) ja grahamjauhoja vehnäjauhojen lisänä.

Ja erittäin hyvältä maistuu, vaniljakastikkeen kanssa tietty!

RAPARPERIPIIRAKKA

100g margariinia
3/4 dl steviasokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl grahamjauhoja

päälle:
3dl raparperin paloja

muruseos:

50g margariinia
vajaa 1 dl steviasokeria
2dl kaurahiutaleita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sen jälkeen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettuna. Levitä taikina piirakkavuokaan. Kuva 1. Laita päälle raparperin palat. Nypi muroseoksen aineet kulhossa ja murustele piirakan päälle. Kuva 2. Paista 200 asteisessa uunissa, puolivälissä, 25 min. Nauti vanijakastikkeen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti