sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Synttärihumua

Aarolaisemme täytti viikolla ekan kymppivuotensa! Nopeasti on aika mennyt ja paljon kaikkea mahtuu kymmeneen vuoteen. Elämä on just nyt ihan kympin arvoista monellakin tapaa. Pitää toivoa, että sama meininki jatkuisi. Aaron oikeana synntäripäivänä sankaria ei juhlittu kuin pienillä suklaaleivoksilla aamiaisella.


Tänään oli vuorossa kaverisynttärit. Viisi sankarin parhainta kaveria tuli juhliin, ja kaupan päälle tietysti sisko ja sen kaveri. Aaro leipoi itse aamulla mutakakun. Muut tarjoilut hankittiin kaupasta. Suolapalana oli hot doggeja. Siitä harvinaiset synttärit oli, että kakku teki kauppansa viimeistä palaa myöten (resepti alimmaisena)! Juhlat jatkuivat herkuttelun jälkeen pihalla mäenlaskupuuhissa.


Resepti mutakakkuun löytyy tämän postauksen lopusta

Viiksipillit löytyivät Tigerista. Yllättäen viikset otti pillistä muutkin kuin minä nenänsä alle.

MUTAKAKKU

100g voita (sulata)
2 munaa
2.5 dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
vajaa 1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Sulata voi ja jäähdytä se. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti siivilän läpi. Lisää lopuksi sula voi. Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia uunin alatasolla. Kakun on tarkoitus jäädä mutaiseksi eli taikinaiseksi sisältä. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti