tiistai 13. tammikuuta 2015

Haukipihvit

Vietän kevään ajan enemmän kotona kuin vuosiin. Teen töitä vain vähän, jonkin verran aion opiskella ja eniten panostan perheeseen. Eikö olekin ihana suunnitelma! Perheeseen panostaminen tarkoittaa toivottavasti rennompaa äitiä, siistimpää kotia ja parempaa ruokaa. Tavoiteena on olla kotona, kun lapset tulevat koulusta ja ainakin viikon kokemuksella lapset ovat siitä nauttineet.

Tänään menin lapsia vastaan koululle, kävimme kahvilla ja ostamassa haukimössöä, siis sellaista fileetä, joka on jauhettu lihamyllyllä. Illalliseksi tein haukipihvejä ja perunamuusia. Nam.

        


Haukipihvit, -pullat tai -mureke

500g jauhettua haukea
1 sipuli
0.5dl perunajauhoa
0.5dl korppujauhoa
2dl ruokakermaa (15%)
2 kananmunaa
2tl suolaa
ropsaus sitruunapippuri
tilliä silppuna maun mukaan

Turvota jauhot ja kerma kulhossa. Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Lisää kaikki loput ainekset kulhoon ja sekoita. Paista pannulla voissa pihvejä tai pullia. Tai muotoile murekkeeksi ja paista uunissa, 200 asteessa 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti